4. kesäkuuta 2018

2 TAPAA TEHDÄ TÄYDELLINEN PASTA CARBONARA

Tein tänään ruoaksi Pasta Carbonaraa ja siinä kokkaillessani mietin, että miksipäs en jakaisi tätä reseptiä tännekkin? Mun blogin luetuimpiin postauksiin kuuluu edelleen cannellonien resepti, jonka jaoin aiemmin tänä keväänä eli jos siitä jotain voi päätellä niin te taidatte myös pitää aika paljon erilaisista pastaruoista? ;-)

Pasta Carbonaraa voi tehdä kahdella eri tapaa, joko italialaisittain tai sitten vähän ”eurooppalaisemmalla” tyylillä niin, että esimerkiksi pastaan lisätään kermaa, mikä taas italialaisessa keittiössä jätetään pois. Eniveis, jätän teille tuohon alle molemmat reseptit ja voitte niistä sitten valkata sen mieluisen ja vaikkapa soveltaa sitä oman maun mukaan - ihan miten itse tykkäätte ja mikä teidän ruokavalioon soveltuu! Carbonara on helppo, yksinkertainen ja nopea ruoka valmistaa, mutta siitäkin huolimatta se on vähän liiankin hyvää. Laittoman hyvää. 

41835841154_20589ecca4_o

n. 4 annosta

Spaghetti Carbonara (italialaisittain)

250-300g spaghettia (mä käytin Rummo-merkkistä, mutta voi myös tehdä itse!)
1 1/2- 2 dl parmesaanijuustoa (voi myös ostaa valmista raastetta) tai vaihtoehtoisesti pecorinoa.
70-100g pancettaa, guancialea tai muuta vastaavaa ”kinkkua”
2 kokonaista kananmunaa ja lisämakua antamaan 1 keltuainen
+ lopuksi mustapippuria ja parmesaanijuustoa oman maun mukaan
Vinkki! Koska annos on suuri, kannattaa käyttää wokkipannua tai muuta vastaavaa isompaa pannua tai sitten vaihtoehtoisesti kun spaghetit on valuttanut, laittaa ne takaisin kattilaan ja lisää muut aineet sinne joukkoon. 

Laita spaghettien vesi kiehumaan ja lisää kiehuvan veden joukkoon merisuolaa. Pilko ”kinkku” pieniksi palasiksi ja laita pannulle hetkeksi aikaa paistumaan öljyyn, miedolla lämmöllä. Vatkaa erillisessä kulhossa kananmunat ja lisää joukkoon valitsemasi juusto sekä ripaus mustapippuria. Keitä pasta al denteksi ja valuta. Kaada spaghetit pannulle pilkottujen kinkkujen joukkoon. Hiljennä pannun lämpöä, koska se ei saa olla liian kuuma, jotta se sitoo kananmunan pastaan. Sen jälkeen kaada kananmuna-juusto-pippuriseos pastan joukkoon ja sekoita. Älä kuitenkaan anna kiehua enää. Miedolla lämmöllä hetken aikaa sekoittelee. Tarjoa heti! Carbonara on parhaimmillaan juuri valmistettuna. Loppusilauksena lisää valmiin pasta-annoksen päälle vielä parmesaanijuustoa (tai muuta käyttämääsi juustoa) sekä mustapippuria. ”Kermaista, ilman kermaa!"

Pasta Carbonara (eurooppalaisittain)

250-300g spaghettia (mä käytin Rummo-merkkistä, mutta voi myös tehdä itse!)
1 1/2- 2 dl parmesaanijuustoa (voi myös ostaa valmista raastetta) tai vaihtoehtoisesti pecorinoa.
2-3 dl kermaa (kuohukermaa tai ruokakermaa)
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
paketillinen pekonia
2 kokonaista kananmunaa ja lisämakua antamaan 1 keltuainen
+ lopuksi mustapippuria ja parmesaanijuustoa oman maun mukaan

Tässä eurooppalaisessa tavassa on muuten ihan samat ”toimintaohjeet”, mutta kinkun/pekonin kanssa pannulle lisätään sipulit ja kananmunaseokseen lisätään kerma.

Kokeilkaa ja kertokaa mitä piditte! Mä lähden tästä vetämään vielä toisen lautasellisen tätä <3

4 kommenttia:

  1. Voi hyvänen aika sentään taas näitä sun ohjeita! Kuulostaa ja näyttää hyvältä pakko testata heti viikonloppun kunniaksi perjantaina kun töistä pääsee <3 Rakastan pastaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi sinä ihana! Kiitos kommentista ja kerro ihmeessä sit mitä tykkäsit <3 :-)

      Poista
  2. mitä vihreää sulla on tuossa päällä?

    VastaaPoista