1. toukokuuta 2018

SITRUUNAINEN VANILJA-MANGOKAKKU

Mangojuustokakku on ollut meidän perheen lemppari niin sanottu kesäkakku aina. Nyt vapuksi olin suunnitellut leipovani kyseisen kakun, mutta ennen kauppaan lähtöä mulle tuli sellainen ajatus, että olisi kiva kokeilla jotain uutta. Halusin pysytellä tässä tutussa ja turvallisessa reseptissä, mutta kaipasin kuitenkin sitä jotain pientä uutta twistiä kakkuun  - ja siinä samalla mieleeni muistui ihana lemon curd -kakku, jonka leivoin pääsiäisenä. Siispä sitruunaa ja vaniljaa! Ja ei hitsi vieköön tästä tuli niin hyvää. Kakku on todella raikas ja ehkä vähän kirpsakka kiille tasapainoittaa kakun makeutta. Makeaa, mutta ei mitenkään liian makeaa. Kaikki vieraat pitivät tästä kovasti myös :-) Sitruuna, mango ja vanilja sopii niin hyvin yhteen. Kokeilkaa ja kertokaa toki mitä te piditte!

Untitled

SITRUUNAINEN VANILJA-MANGOKAKKU

Pohja
1 pkt Bastogne-keksejä
n. 70 g voita, sulatettuna ja hieman jäähdytettynä

Täyte
6 liivatelehteä
1 iso sitruuna (oman maun mukaan!!)
1-2 tl aitoa vaniljasokeria
1 Valion maustettu sitruunarahka (200 g)
1 Valion maustettu vaniljarahka (200 g)
3 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2-3 dl mangososetta (joko Piltti tai sitten itse soseutettu mango)

Kakkukiille
4 liivatelehteä
Appelsiini-mangomehua (ainain K-kaupoista löytyy Pirkan tällainen!)

+ Koristeluun
Mansikoita
Pensasmustikoita
Sitrunaviipaleita
Valkosuklaata
...mitä ikinä vaan keksittekään :-)

Untitled

Valmista kakkupohja. Tarvitset irtopohjavuoan ja jonkun millä murskata keksit. Mulla on aina tapana käyttää apuna yleiskonetta, jolla kekseistä saa ihan sileää pientä murusta. Kaada keksimuruset irtopohjavuoan pohjalle ja lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi. Tasoita pohja tasaiseksi ja laita hetkeksi aikaa jääkaappiin tekeytymään. Liota liivatteet kylmässä vedessä (n. 10 minuuttia) ja sillä välin voidaan aloittaa täytteen valmistus. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahkat, vaniljasokeri, puristettu sitruunamehu ja mangosose. Tarkista maku! Keitä n. puoli desiä vettä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Lisää sen jälkeen liivateseos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai vaihtoehtoisesti yön yli. Kakun voi siis helposti valmistaa jo edellisenä päivänä, jos tiedossa on vaikkapa jotkut juhlat :-)

Kakkukiilteen valmistus aloitetaan sillä, että liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Kaada n. 2 ja 1/2 dl mehua kulhoon ja ota erilliseen astiaan loput 1/2 dl mehua. Kuumenna 1/2 dl mehu kiehuvaksi ja liuota puristetut liivaatteet kuumaan mehuun - ja lisää mehu-liivateseos muun mehun joukkoon. Tosi selkeästi selitetty, mutta toivottavasti ymmärsitte kuitenkin, haha :-D Sitten vaan lusikoimaan kiillettä kakun päälle - ja sen jälkeen kakku tulee laittaa vielä hetkeksi hyytymään. Koristele kakku ja tarjoile!

10 kommenttia:

  1. Ihana resepti! On kyl pakko testaa joku päivä, vaikka kesällä. 💛 tän tyylistä oon tehnyt ja oli tosi hyvää, saattaa jopa tällä reseptillä olla parempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei muuta kuin kokeilemaan vaan ja kerro sitten miten kävi, hih <3 :-)

      Poista
  2. Ihanan oloinen kakku! Taidan leipoa äitienpäivänä tämmöisen! Kauanko muuten leipomiseem menee aikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihana idea, voisi toimia kivasti äitienpäiväkakkuna! Se riippuu ihan siitä, että teetkö kakun samana päivänä vai annatko täytteen hyytyä yön yli. Pohjaan ja sen tekeytymiseen ehkäpä noin 10 minuuttia, täytteen kannattaa antaa hyytyä kunnolla eli n. 4-5h ja kiilteen 1-2h. Itse tein edellisenä päivänä kakun siihen asti valmiiksi, että juhlapäivänä tein aamusta vaan kiilteen ja illalla kakku meni tarjoiluun :-)

      Poista
  3. Pelkästään nämä kuvat on aina niin herkullisen ja hyvän näköisiä :) Kyllä leivon tätä viimeistään jossain kesän juhlissa. Kiitos Sofia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon tästä kommentista! Ja kerro sitten ihmeessä mitä pidit kakusta <3 :-)

      Poista
  4. Kuinka isoon vuokaan tää on tehty? :-)

    VastaaPoista
  5. Noniin! Kakku on nyt melkein valmis, kiille pitää vielä lusikoida kakun päälle! Hommasin muuten täsmälleen samat koristeet kuin sinä koska näytti niin herkulliselta��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi apua anteeksi, jostain syystä olin unohtanut ihan kokonaan vastata sun kommenttiin! Toivottavasti piditte kakusta <3 :-)

      Poista