28. huhtikuuta 2018

CANNELLONIT

Mä rakastan pastaa kaikissa eri muodoissa ja rupesin tätä postausta kirjoittaessa miettimään että miksi  ihmeessä cannelloneja tulee tehtyä niin harvoin, vaikka ne on oikeesti aivan taivaallisen hyviä?! Monet ihmiset, jotka eivät ole ennen kuulleetkaan cannelloneista, kysyvät että miten nämä eroavat varmasti kaikille tutusta lasagnesta niin käytännössä vaan pastalevyt vaihdetaan pastarulliin ja niitä täytetään oman mielen mukaan. Ricotta-juustosta aina pinaattiin asti. Ja lasagnesta taas puolestaan tuttu bechamel-kastike korvataan kermalla ja tomaattikastikkeella. Mä jaan teille kuitenkin ihan perinteisen reseptin, jossa käytetään jauhelihaa, mutta te voitte sitten muuttaa reseptiä omaan makuunne soveltuvaksi. Cannellonit onkin niin kiva ruoka juuri sen takia, että siihen saa helposti vaihtelevuutta niinkin helposti että vaihtelee vaan pastarullien sisälle tulevia täytteitä - ja tässä on vain mielikuvitus on rajana. Taisin tehdä cannelloneja ensimmäisen kerran 16-vuotiaana, eli nämä ovat pysyneet aika pitkään meidän perheen lemppariruokien joukossa. :-) Toivottavasti tekin ihastutte! 

Untitled

CANNELLONIT
 n. 5 henkilölle

1 paketillinen cannelloneja
iso uunivuoka (voideltuna)

Jauhelihatäyte:
400g jauhelihaa
1-2 porkkanaa raastettuna
2-3 valkosipulinkynttä
1 iso makea sipuli
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
ripaus mustapippuria
n. kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna 
1-2 tl suolaa (tarkista maku!)
1/2 pussia juustoraastetta (mozzarella, gouda)
(VINKKI! Voit halutessasi lisätä täytteeseen myös tuorejuustoa)

Päälle:
3 dl kermaa 
(VINKKI! Kuohukermaa käyttäessä ruokakerman sijaan ruoasta tulee maukkaampaa)
1 tölkki Mutti tomaattimurskaa
1 tl suolaa
juustoraastetta oman maun mukaan
+ ripaus mustapippuria ja tuoretta basilikaa

Homma lähtee käyntiin sillä, että kuullotetaan pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet (mä itse puristin nämä). Ruskista ja mausta jauheliha. Lisää joukkoon  porkkanaraaste ja muut valitsemasi täytteet. Ota esiin kattila, jossa sekoitetaan vesi ja liemikuutio, anna kuumentua ja lisää muun täytteen joukkoon. Lopuksi täytteen sekaan lisätään vielä juustoraaste. Kun olet saanut täytteen valmiiksi, voitele uunivuoka ja täytä cannellonit. Voin ihan suoraan sanoa, että tässä on erilaisten tekniikoitten käyttö sallittua, koska niitten täyttämiseen menee tovi :-D Itse käytän usein työvälineinä kahta teelusikkaa. Asettele sen jälkeen cannellonit uunivuoan pohjalle. Ota esiin pieni kulho, jossa sekoitetaan keskenään kerma, tomaattimurska sekä mausteet. Sekoita huolella ja kaada sen jälkeen kerma-tomaattimurska seos cannellonejen päälle niin että kastiketta menee tasaisesti joka puolelle - myös cannellonien väliin, jotta pasta varmasti pehmenee. Lisää lopuksi päälle vielä juustoraastetta ja mustapippuria. Cannellonien tulee antaa kypsentyä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia (uunin alatasolla!!!). Uuneissa on paljon eroja, joten siksi sanon noin ajan. Itse aina tarkkailen, että pinta saa hieman väriä, mutta en kuitenkaan anna juuston palaa. Anna cannellonien hetken aikaa vetäytyä ja tarjoa! 

6 kommenttia:

  1. Sofia, näitä sun ruokapostauksia on odotettu eli kiitos ensinäkin tästä ja toisekseen näitä lisää ja sen parempi mitä enempi! Testiin on lähtenyt jokainen resepti ❤️ Vapun jälkeen lähtee tämä testiin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos paljon tästä kommentista ja mukava kuulla että reseptit maistuu <3 Hauskaa vappua :-)

      Poista
  2. Mistä noin kauniit lautaset? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Tiiätkö mitä :-D Kysyin ihan samaa, kun löysin nämä hetki sitten äidin kätköistä ja ovat ilmeisesti hänen isoisänsä vanhoja lautasia..

      Poista
  3. Tein tästä inspiroituneena ekaa kertaa ikinä cannelloneja ja ikää tulee tänä vuonna mittariin jo 25 🙊 laitoin täytteeksi pinaattia ja ricottaa ja tuli kyllä uus lemppari 😍 pieni vinkki jatkoa ajatellen, laita myös juustoraasteen tai vastaavan desi- tai grammamäärä, nyt ohjeessa on vain puoli pussia ja niitä pusseja on kaupoissa tosi montaa eri kokoa 😊 nää reseptit on kyllä ihania, jatka samaan malliin ja olisi kiva jos tekisit myös kasvisruokaa meille vegeille 👍🏼😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtavaa, että päätit nyt sitten testata cannelloneja! Pinaatti ja ricotta <3 Kiitos myös vinkistä, mä olen jotenkin ihan ajatuksissani näköjään kirjoittanut tätä, haha. Olen itse ehkä enemmän sellainen kokki, että heitän vaan menemään, enkä oikein osaa sanoa tarkkoja määriä - sitä siis vielä opeteltava, mutta tällä tarkoitin 100 g juustoraastetta. Tässä tapauksessa kuitenkin sitä juustoa voi heittää oman maun mukaan niin paljon kun vaan tykkää :-)

      Poista