Slider

HEIKKOUDET JA VAHVUUDET

28.3.2018

Ajattelin, että voisi olla hauska idea rustailla niitä omia heikkouksia ja vahvuuksia tänne blogin puolelle ja samalla haastaa teidätkin miettimään näitä asioita. Usein näitä asioita kysytään mm. työhaastatteluissa ja ainakin mun mielestä on todella tärkeetä tunnistaa ne omat heikkoudet ja vahvuudet. Ja mikä ainakin mun mielestä on harmillista niin liian usein sitä kuulee, että ihmiset eivät osaa sanoa ainuttakaan hyvää puolta itsestään. Eikä se tarkoita heti automaattisesti sitä, että olet ylimielinen ja itserakas, jos tiedät omat vahvuutesi, osaat kehua itseäsi ja olla ylpeä itsestäsi. Meissä kaikissa on niitä hyviä ja huonoja puolia, vahvuuksia ja heikkouksia, eikä niitä tarvitse mitenkään hävetä - aina on parantamisen varaa ja aina voi oppia uutta ja kehittyä. Tämän postauksen myötä haluaisin, että jokainen teistä oppisi myös kehumaan itseään ja tunnistamaan ne omat vahvuudet ja olemaan ylpeä itsestään juuri sellaisena kuin on heikkouksineen päivineen. :-)

+ Olen aina ollut todella määrätietoinen ihminen ja vaikka muutaman kerran elämässä on tullut sellaisia tilanteita vastaan, ettei tiedä juuri sillä hetkellä mitä esimerkiksi vaikka tulevaisuudelta haluaa niin keksin usein todella nopeasti näihin asioihin myös ratkaisun ja sen niin sanotun B-suunnitelman. Eli toisin sanoen mulla on todella idearikas pää asian kuin asian suhteen.

+ Olen sinnikäs, enkä luovuta helposti. Mulla on hyvä huumorintaju ja osaan nauraa myös itselleni.

+ Positiivisuus. Mä näen tän kyllä ehdottomasti vahvuutena ja hyvänä puolena, koska yleensä yritän nähdä niissä huonoissakin asioissa jotain hyvää. Mulla se on luonteessa, enkä esimerkiksi usein jaksa jäädä murehtimaan mitään asioita kovinkaan pitkäksi aikaa tai valittaa turhasta, koska uskon siihen, että elämä kyllä kantaa, kun vaan tekee töitä unelmiensa eteen, uskoo itseensä ja siihen mitä tekee. Ja kaikella on aina tarkoituksensa. Elämässä tulee niitä ikäviä asioita väistämättäkin vastaan halusit sitä tai et ja asioihin, joihin voi itse vaikuttaa - kannattaa vaikuttaa ja positiivisesti ajatteleminen ja asennoituminen on ainakin mua auttanut tällaisissa asioissa.

+ Olen luova ihminen ja mulla on hyvä visuaalinen silmä. Olen aina oppinut asiat enemmän tekemällä kuin kirjoista lukemalla ja musta on tosi hienoa, että tiedostan tämän asian, jotta tiedän mikä on just mulle paras tapa oppia erilaisia ja uusia asioita.

41071240601_7636c3465f_o

- Olen jossain määrin tosi äkkipikainen ja joskus valitettavasti sellainen, että teen tai sanon asioita ennen kuin ajattelen loppuun saakka. Tässä jutussa mulla on kyllä parantamisen varaa! Voi olla että se tulee mun luonteesta, koska olen todella tempperamenttinen ja kunnon tulisielu :-D

- Mulla on todella surkeat matemaattiset ”lahjat”, eli siis tässä tapauksessa ei taitoa juuri ollenkaan. Plus-, miinus-, kerto-, jako- ja prosenttilaskut handlaan, mutta kaikki ongelmaratkaisutehtävät ja muut vähän enemmänkin haastavammat tehtävät niin ei kiitos, haha.

- Kaikki tänne heti nyt. Kuulostaako tutulta? Eli toisin sanoen olen todella malttamaton joissain asioissa, enkä millään malttaisi odottaa, mutta täytyy myöntää että tässä asiassa olen kyllä jonkun verran jo parantanut tapojani ja asennettani!

- En tiedä pitäisikö tämä nyt laskea heikkoudeksi vai vahvuudeksi, mutta olen aikamoinen perfektionisti. Siksi ehkä lasken sen huonoksi puoleksi, koska olen välillä todella vaativa ja ankara itseäni kohtaan. Pitäisi siis oppia olemaan hieman armollisempi itselleen.

27199827478_f48c140ba6_o

Semmosta tällä kertaa. Millaisia heikkouksia ja vahvuuksia sulla on?

12 kommenttia:

 1. mun vahvuuksia
  -ehdottomasti mun suht hyvä englanninkielentaito. mun englannin arvosana on ollut aina 10 eikä tuo kieli tuota mulle ongelmia.
  -nauran paljon ja olen positiivinen ihminen. tai se asia on vähän muuttunut masennuksen takia, mutta silti tahdon lisätä tän mukaan.
  -oon aika empaattinen ihminen ja aika hyvä kuuntelija.
  -tulen toimeen kaikkien kanssa.
  heikkouksia:
  -oon todella kriittinen itseäni kohtaan ja moitin itseäni typeristäkin pikku jutuista.
  -oon tosi ujo, mutta kehityn asian kanssa päivä päivältä.
  -koen olevani syypää esim. vanhempieni riitohoin ja ne aiheuttavat minulle pahaa oloa. tahtoisin päästä tästä eroon.
  -olen välillä huono sanomaan ei.tässäkin asiassa olen kyllä kehittynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksista <3 Tsemppiä tulevaan :-)

   Poista
 2. Aika samaistuttavia vastauksia! Ite oon kans tosi äkkipikainen ja teen asioita tai varsinkin monesti tulee suutuspäissään sanottua asioista ennenku miettii asiaa. Mikä on tosi huono asia mutta sitä varten pyydetään anteeks! Mulla kanssa kemia jne ja matikka ei oo vahvuuksia kun taas äidinkielessä ja muissa kielissä oon hyvä. Pyrin kanssa ajattelemaan positiivisuuden kautta mutta aina se ei vaan onnistu enkä tiedä miksi mutta harjoitus tekee mestarin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu sattuma että näin paljon yhteisiä juttuja. Se on totta, että aina voi ja pitääkin anteeksi pyytää, jos on toista loukannut :-) Ja kyllä, harjoitus tekee mestarin!

   Poista
 3. Kiva postaus! Tuli mieleen kun mainitsit tuossa, että olet enemmän tekemällä kuin lukemalla oppiva, niin mikä olet koulutustaustaltasi? Tai millaisia ammatillisia/akateemisia haaveita sinulla on tulevaisuudelle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kovasti! Olen merkonomi, siellä opiskellut yrittäjyyttä ja markkinointiviestintää (aspan puoli siis). Sen lisäksi olen opiskellut sisustussuunnittelua maksullisessa koulussa, se unelma kuitenkin jäi. Olen seuraavat kaksi vuotta kotona poikani kanssa ja sen jälkeen olisi toiveissa päästä opiskelemaan joko kokiksi tai somistajaksi (visualistiksi?) - aika näyttää! Nyt keskityn vaan täysillä poikaani :-)

   Poista
 4. Hieno idea kirjoittaa heikkouksistakin koska niistä harvoin puhutaan. Lisää tämänlaisia postauksia!

  VastaaPoista
 5. Omia vahvuuksiani on ehdottomasti työtä pelkäämätön asenne ja tietynlainen sinnikkyys. Jos jonkin asian haluan saavuttaa, niin tartun välittömästi toimeen ja annan kaikkeni.
  Heikkouksia on malttamattomuus, usein kotonakin kuvaillaan minua juuri tullla ”kaikki mulle heti nyt” lausahduksella. Ja välittömästi tuumasta toimeen tarttuminenkin on toisinaan osoittautunut myös heikkoudeksi, aina kun ei tule ehkä ajateltua loppuun asti.

  VastaaPoista
 6. Kuvat ei näy missään postauksessa

  VastaaPoista
 7. Olen ollut aina huono matikassa. Muuten kun kirjoitit instaa et muutat, niin muutatko kaupungin sisäpuolella vai johonkin toiseen kaupunkiin?

  VastaaPoista
 8. kivan erilainen postaus! omia heikkouksia ujous, en osaa tehdä päätöksiä ja vahvuuksia hyvä kielitaito ja osaan muut huomioon. :)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan