22. maaliskuuta 2018

KINDERKAKKU

Leivoin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Kinderkakun, josta tuli kyllä menestys! Pelkäsin, että kakusta tulee jäätävän makea, mutta kerroksiin tuleva tuorejuusto kivasti tasapainotti kakun makeutta. Tein kakkuun keksipohjan, valkosuklaakerroksen, maitosuklaakerroksen sekä kakun päälle ihanan (!!!) valuvan suklaaganachen ja lopuksi vielä koristelin kakun Kinder-munilla sekä Kinder Maxi -patukoilla.

Täytyy myöntää, että en itse ole kovin suuri valkosuklaan ystävä, mutta koska tuo valkosuklaatäyte nyt vähän niinkuin kuului kakun teemaan niin olihan sitä kokeiltava. Kakkua syödessä puhuttiin pöydässä, että ihan hyvin tuon valkosuklaatäytteen voisi korvata vaikkapa jollain kostealla brownie-tyylisellä täytteellä. Voisi ainakin toimia sellaisille tyypeille mainiosti ketkä ei valkosuklaasta välitä. Mutta se siitä kakkuhaaveilusta tällä kertaa, mennään itse asiaan :-D Tässä teille mun versio herkullisempaakin herkullisemmasta Kinderkakusta!

Untitled
Keksipohja
1 paketillinen (sis. 2 pötköä) Domino-keksejä
80 g sulatettua voita tai margariinia

Valkosuklaatäyte
200 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
1 pkt Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa (Family Pack -koko eli 300 g)
1/2 dl sokeria
+ voit halutessasi lisätä joukkoon myös ripauksen aitoa vaniljasokeria!

Maitosuklaatäyte
200 g Fazerin Sinistä
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
1 pkt Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa (Family Pack -koko eli 300 g)
1/2 dl sokeria
+ voit halutessasi lisätä joukkoon myös ripauksen aitoa vaniljasokeria!
HUOM! Voit halutessasi korvata osan maitosuklaasta tummalla suklaalla, jos haluat vähän tujumpaa suklaan makua kakkuun.

Suklaaganache
1 dl kuohukermaa
200 g Fazerin Sinistä (tai vaihtoehtoisesti 100 g maitosuklaata ja 100 g tummaa suklaata)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Aloita pohjan valmistaminen. Murskaa keksit (itse laitoin keksit monitoimikoneella ihan sileäksi muruksi, voi toki käyttää myös tehokasta blenderiä apuna) ja sekoita joukkoon sulanut voi. Itse vuorasin irtopohjavuoan reunat sekä pohjan leivinpaperilla. Painele vuoan pohjalle taikina tasaiseksi massaksi. Laita sen jälkeen pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. Seuraavaksi voidaankin sitten aloittaa valkosuklaakerroksen tekeminen. Vatkataan vispikerma kunnon kermavaahdoksi ja sen jälkeen lisätään joukkoon sulanut valkosuklaa sekä tuorejuusto. Kiehauta n. puoli desiä vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois, laita ne kulhoon sulamaan kuumaan veteen. Sekoita huolella! Anna jäähtyä hetki. Vatkaa liivatteet ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Kaada valkosuklaatäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin n. 2 tunniksi jääkaappiin hyytymään. Sen jälkeen voidaan valmistaa samalla kaavalla maitosuklaatäyte, mutta nimensäkkin mukaisesti valkosuklaan tialle tulee tähän täytteeseen vaan maitosuklaata.

Kaada maitosuklaatäyte hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vielä noin 4-5 tunniksi ennen suklaaganachen valmistusta. Kun kakku on tarpeeksi hyytynyt voit aloittaa päällisen valmistuksen. Tämä on hyvin yksinkertaista ja helppoa: mittaa kuohukerma kattilaan, kuumenna, mutta älä anna sen mennä kiehuspisteeseen, ota levyltä pois ja lisää suklaa joukkoon. Hämmennä suklaa-kermaseosta niin kauan kunnes siitä tulee tasaista. Anna hetken jäähtyä, jotta se kerkee hieman tekeytymään. Sitten vaan kaadetaan täyte eli suklaaganache kakun päälle. Itse kaadoin suklaaganachen kakun keskelle, lisäsin hiljalleen ja levittelin niin että se valui hieman reunojen yli. Sen jälkeen kakun voi koristella haluamallaan tavalla. Koristelussa voi käyttää vaikkapa Kinder-munien ja -patukoiden lisäksi keksimuruja, kokonaisia keksejä, erilaisia suklaakoristeita, vohvelitikkuja, kinuskikastiketta - mitä ikinä vaan keksiikään!

VINKKI! Vaihtoehtoisesti voit liuottaa liivatelehdet myös kuumaan sitruuna- tai limemehuun (valkosuklaakerros) tai kuumaan kahviin (maitosuklaakerros).

Untitled
Sitten ei muuta kuin nauttimaan vaan! Ja varoitan, tästä tuli ehkä vähän liiankin hyvää. ;-) 

4 kommenttia:

  1. Minkä kokoiseen kakkuvuokaan teit kakun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tämän kakun vaihtelun vuoksi pienempään vuokaan (20 cm), jotta kakusta tulisi vähän näyttävämpi ja korkeampi, mutta toki tämän voi tehdä suurempaankin irtopohjavuokaan :-)

      Poista
  2. Toi kakku on vaan niin hyvää :D tehtiin poikaystävän kanssa ja pohja tehtiin ”brownietaikinasta”. Mikset muuten laittanut kinder buenoita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kyllä ihan liian hyvää :-D Täytyy varmaan taas pääsiäiseksi leipasta! Ja Kinder Buenoita en käyttänyt, koska niissä on hasselpähkinää ja olen kaikille pähkinöille sekä manteleille allerginen.

      Poista