29. lokakuuta 2017

10 ASIAA ÄITIYDESTÄ

Hei! Ajattelin, kun vihdoinkin löytyi sopiva hetki tulla istumaan koneen ääreen ja avata blogi, että voisi olla ihan hauska idea, jos listaisin tänne muutamia juttuja äitiyteen/vanhemmuteen liittyen mitä ne on mulle opettanut/mitä juttuja sitä on oppinut arvostamaan vanhemmuuden myötä enemmän. Sitten ei muuta kuin vähän pilkettä silmäkulmaan ja aloitetaan vaan!

1. Osaa nauttia ihan täydellä sydämellä kaikista arjen pienimmistäkin jutuista, kuten esimerkiksi siitä, että ehdit syömään ruokasi ennen kuin se jäähtyy, käydä suihkussa silloin kun siihen on mahdollisuus ja nukkua kun vauva nukkuu. Tässä kohtaa täytyy kyllä kiittää luojaa siitä, että William on nukkunut tosi hyvin (toki välillä on vähän huonompiakin öitä, mutta pääosin nukkuu hyvin) ja mä saan tällöin tehtyä sitten omia töitä, pestyä pyykkiä, siivottua, laitettua tiskejä jne. Ja kun yöt nukutaan hyvin niin päivällä jaksaa touhuta.

2. Kuinka paljon asioita on mahdollista tehdä ja mitä kaikkea on mahdollista tehdä yhdellä kädellä, niin että vauva on sylissä, haha. Tää on aina varmaan tosi hauska näky myös :-D Pitäähän sitä nyt sylistä käsin päästä maailmaa tutkimaan!

3. Kuinka paljon toista voi rakastaa ja näin itse vanhemmaksi tullessa ymmärtää myös sen kuinka paljon omat vanhemmat rakastaa ja kuinka suurta se rakkaus vanhemmilla on omaa lasta kohtaan. Ja se rakkauden määrä on paras asia koko tässä maailmassa.

4. Mikään ei ole yhtä hirveää kuin se, että näkee kun omaan lapseen sattuu. Esimerkkinä tästä se, kun William sai ekan piikin ja voi että sitä itkun ja huudon määrää ja kun se pieni alahuuli kääntyy alaspäin... Meinasi oma sydän särkyä, kun toinen huusi ihan kurkku suorana kivusta, vaikka tosin hyvän asiahan se vaan on, että niitä rokotuksia on mahdollisuus saada, jotta ne suojaavat sitten mahdollisilta tulevilta taudeilta.

5. Naisen kroppa on uskomaton, ihmeellinen ja upea. Mihin kaikkeen se pystyykään. Miten se voikaan luoda tähän maailmaan jotain niin ihanaa, pientä ja ihmeellistä, josta kasvaa sitten jotain suurta ja johonka rakastuu koko loppuelämäkseen. Synnytyksen jälkeen kroppa on kipeä, rinnat ovat arat, vuotavat maitoa, imetys voi aluksi sattua, mutta niin siihen kaikkeen vaan tottuu, kroppa palautuu ja imetys alkaa sujua ja siitä tulee erittäin mielekästä puuhaa. Ja se on ihana nähdä, kun toinen nauttii ja voi hyvin <3

Untitled 6. Huoli. Miltä se voikaan tuntua. Huoli omasta lapsesta. Menettämisen pelko. Ne ovat myös yhtä voimakkaita ja suuria tunteita kuin rakkauden määrä omaa lasta kohtaan. Muistan kun aluksi sitä yölläkin heräsi jokaiseen pieneenkin äännähdykseen ja oli ihan sydän kurkussa että mitä nyt tapahtuu, mutta niin sitä sitten vaan oppii tuntemaan oman lapsensa äänet ja tarpeet. Mikä on kipuitkua, mikä nälkäitkua ja mikä itkua, että haluan syliin, haluan läheisyyttä tai että nyt äiti vähän väsyttää.

7. Lapsi menee kaiken edelle. Tästä asiasta olin kyllä tietoinen jo ennen raskaaksi tulemista, mutta niin se vaan menee. Ei sitä juurikaan enää itselleen halua mitään ostaa ja kaupassakin tulee aina heti ensimmäisenä katseltua vaan vauvalle jotain, haha :-D Menot suunnitellaan täysin lapsen mukaan ja välillä hommat peruuntuu, mutta sitten peruuntuu. Tottakai myös se oma-aika on ihan äärettömän tärkeää välillä, että jaksaa sitten pyörittää sitä ihan tavallista arkea. Niinhän se sanontakin menee, että happy mom, happy kids. 

8. Yksi parhaimmista asioita vanhemmuudessa on se, kun sä näet miten sun oma lapsi kehittyy joka päivä. Ja kuinka hän kasvaa isommaksi. Kun hän oppii jotain uutta. Joka aamu hän näyttää aina vaan isommalta ja enemmän omalta itseltään. Ja miten jokaisesta vauvasta kasvaakin oma ihana yksilö omien luonteenpiirteidensä kanssa!

9. Kaikki uusi tieto ja oppiminen. Miten vauvaa puetaan erilaisten lämpötilojen mukaan, mitä eri kehitysvaiheiden aikana tapahtuu, minkä kokoinen on minkäkin ikäisen lapsen mahalaukku ja kuinka paljon hän syö, miten vaippaa vaihdetaan, millaisia mahdollisia eroja eri vaipoissa on, miten vauvaa kylvetetään, miten hän käyttäytyy eri tilanteissa - ym tällaisia perus vauva-arkeen liittyviä asioita.

10. Kuinka sitä odottaa innolla, että pääsen opettamaan omalle lapselleen kaikenlaisia asioita, pääsee näkemään, kokemaan ja jakamaan kaikki asiat yhdessä. Maistamaan jokaista jäätelömakua, leipomaan ja laittamaan ruokaa yhdessä hänen kanssaan, reissaamaan ympäri maailmaa, pelaamaan palloa, piirtämään ja värittämään, lukemaan jokaisen värikkään kuvakirjan, tutkimaan jokaisen metsän asukkaan - ja milloin mitäkin. Ja nää on vaa niitä juttuja, jotka tekee ainakin musta ihan hitsin onnellisen!

Jes, tässä olikin nyt sitten kymmenen juttua mitkä tupsahti heti ensimmäisenä mieleen! Jos teillä on jotain aiheeseen liittyviä juttuja niin laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan :-) Olisi ihana kuulla myös teidän tarinoita siitä mitä vanhemmuus/äitiys on teille opettanut <3

20 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kivoja juttuja olet sinne kirjoittanut!😌💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että pidit postauksesta <3 :-)

   Poista
 2. Vaikka olenkin vasta 15-vuotias ja äitiys on omalta osaltani vielä todella kaukaista, niin tää postaus oli jotenkin niin herkistävä ja kaikin puolin ihana. Ihan itku silmässä täällä lueskelen! Se on niin hienoa, miten pystyy ottamaan vastuun ihan toisesta ihmisestä sekä se, mitä itsekin sanoit, että naisen kroppa on oikeasti todella ihmeellinen! Ei vain pysty käsittämään! :')<3

  https://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon kiitoksia tästä ihanasta kommentista! <3 :’)

   Poista
 3. Voi kui ihana postaus! Ja totta joka kohta ❤️

  - sinisusannee :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että päivittelet myös blogia taas pitkästä aikaa - näin hieman vanhempana seuraajana kun lukee mieluummin tekstejä kuin katsoo videoita. Toivottavasti palailetkin siis myös näiden inspiroivien blogipostausten pariin! :)

  - Laura / http://lauraannikablog.blogspot.fi


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kovasti Laura! :-) Ehdottomasti päivittelyä tänne lisää, kun vaan aikaa löytyy. Videot menee kuitenkin aina ykköseks, hehe!

   Poista
 5. Ihana postaus!:)
  Musta on tulossa ensimmäistä kertaa äiti ensivuonna. Mua on hirveesti alkanut jännittää, että mitä jos en osaakaan olla vauvan kanssa ja mitä jos kaikki menee pieleen. Millaisia tunteita sussa sun raskausaika herätti ja tuliko sulle tollasia pelkoja? Entä onko pelot ja jännitykset osoittautuneet aivan turhiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mulla ei ollut mitään tällaisia tuntemuksia, siis pelkoja tai kummempia jännityksiä (edes synnytyksestä), mutta monella mun ystävistä on ollut ja he ovat sanoneet, että menee ohi lapsen synnyttyä. Ei kukaan ole ns. valmis äidiksi, vaan äidiksi kasvetaan lapsen myötä <3 Paljon tsemppihaleja sinne, asioilla on tapana järjestyä, AINA! :-)

   Poista
 6. Olipa kiva postaus, kirjoittele ihmeessä enemmänkin blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kun löytyy aikaa ja inspiraatiota kirjoittaa! :-)

   Poista
 7. Blogisi vaikuttaa superkivalta muuten, mutta näin vaaleaa tekstiä on tosi raskasta lukea, pystyisitkö muokkaamaan tekstiä vähän tummemmaksi tai fonttia isommaksi? :) Oon jo testaillut eri ruutukirkkauksillakin, eikä se riitä jos haluaa ajatuksella lueskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kovasti :-) En edes tajunnut, että teksti on niin vaalea (ei mikään ihmekkään etten näe mitään edes lasit päässä xD). Teksti muunnettu mustaksi! <3

   Poista
 8. Samoja ajatuksia täälläkin <3 erityisesti nyt mielessä ollut tuo, kun pikkuinen kehittyy ja oppii uutta. Mun elokuussa syntynyt tyttö yrittää just kovasti tarttua leluihin. :D ihanaa kun se oppii uutta, mutta toisaalta niin haikeatakin, kun ei ookaan kohta enää sellasta pientä tuhisijaa, joka vaan nukkuu ja syö. <3
  Ihana teksti. :)

  VastaaPoista
 9. Allekirjoitan jokaisen kohdan! Niin totta. Oma lapsi tuntuu niin omalta ja rakkaimmalta vaikka vasta muutaman kuukauden on ollut halittavana. <3

  VastaaPoista
 10. Totta joka sana! <3 Erityisesti tuo rakkaus, ei sitä osannut kuvitellakkaan miten paljon voi toista ihmistä rakastaa! Päivä päivältä enemmän ja enemmän. <3

  VastaaPoista
 11. Näitä tunteita odotellessa <3 Helmikuussa syntyy esikoinen, enkä enää malta odottaa että hän saapuu. Rakkaus on jo nyt suurta, mutta ensimmäisen kerran kun syliin hänet saan niin tunne voimistuu varmasti käsittämättömäksi! <3

  VastaaPoista